Theekaart

Zwarte thee

Darjeeling TGFOP
Fijne,krachtige thee van de hellingen van de Himalaya met een zeldzame smaak van muskaat. Heerlijk na de maaltijd of in de vroege namiddag, met een scheutje melk of een schijfje citroen of sinaasappel.

Aroma

Earl Grey
Harmonische melange van de fijnste China en Darjeeling theesoorten, op delicate wijze gearomatiseerd met bergamot. Kan met of zonder melk gedronken worden, buiten de maaltijden of bij een klein hapje.

Groene thee

China Gunpowder
Groene, niet gefermenteerde thee uit China met verkwikkend aroma en licht bittere smaak. Deze thee dankt zijn naam aan een agent van de Britse East India Company, die het uitzicht van de thee vergeleek met buskruit. De Chinezen noemen deze thee ook parelthee. Ieder blad wordt tot een bolvormige kogel gerold die bij infusie explodeert. Fijne gunpowder heeft een geelgroene infusie met een helder, frisbitter aroma. In Marokko is deze thee de basis voor de beroemde pepermuntthee.

Fruitinvasie

Lemon
Gearomatiseerde melange van vruchtenthee met citroensmaak. Ingrediënten: Stukjes appel, hibiscus, rozenbottel, schil van citroen, limoen, natuurlijk citroen aroma.
Omas garten
Gearomatiseerde melange van vruchtenthee met aardbei- en framboossmaak. Ingrediënten:vVlierbessen, rozenbottel, stukjes appel, zwarte bessen, natuurlijk aroma, aardbeien, frambozen, braambesblaadjes en braambes.

Kruideninvasie

Kamille
De kamille bevat enkel de gele, middelste knopjes van de kamillebloemen voor een lichtere, meer delicate smaak. Kamille is reeds sedert de tijd van het Oude Egypte bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Bevordert de spijsvertering, werkt kalmerend op maag- en darmstoornissen. Bestrijdt hoofdpijn en koorts.
Munt
Zuivere pepermuntbladeren produceren een energieke en verfrissende drank, die kan genoten worden na een maaltijd om de spijsvertering te bevorderen. Bevordert de spijsvertering, bestrijdt slaaploosheid en zenuwachtigheid.
Rozenbottel
De vrucht van wilde rozen: rijk aan vitamine C, aanbevolen bij griep en vermoeidheid. Rozenbottels hebben de reputatie om de symptomen van hoofdpijnen en verkoudheden te verzachten en het lichaam te zuiveren.
Kruidentuin
Deze zuivere kruideninfusie zal u met een gemakkelijk, mellow gevoel verlaten. Ingrediënten: venkel, kamille, appelsienschillen, stukjes appel, kaneel, gember, brandnetel, wilde aardbeibladeren, oranjebloesems en kruidnagels.
Lindethee
Men oogst de bloesem met de schutblaadjes bij volle bloei en droog weer. De gele kleur moet behouden blijven. Lindethee is zweetdrijvend, ontsmettend, bloedreinigend en slijmoplossend. Deze eigenschappen allen in zwakke mate.